PUUTARHAPALSTA − Puutarhaihmisen mainio ohjesivusto

PUUTARHANHOITO PUUTARHASUUNNITTELU KIRJAVINKIT RAKENNA ITSE

Korjausteippi

Kokeilin lasikuitutyyppistä korjausteippiä pariin haastavaan kohteeseen, joihin oikeastaan tarvittaisiin hitsausvälineitä: puutarhajakkaran katkenneeseen jalkaan (hitsauskohta murtui) ja isoäidin vanhaan kastelukannuun, jonka nokka oli vääntynyt muuttoautossa irti.

Teippi myydään ilmatiiviissä pussissa, ja se täytyy käyttää kerralla, sillä sen aineet reagoivat kosteuden kanssa, myös ilmankosteuden, jolloin teippi alkaa kovettua. Teippi leikataan sopiviksi paloiksi ja kastellaan, jonka jälkeen se kiinnitetään korjattavaan esineeseen. Puhdista korjattavan kohdan pinnat ensin huolella ja ota kaikki tarvikkeet esiin, sillä teippipaketin avaamisen ja teipin kastelun jälkeen työskentelyaikaa on vain muutamia minuutteja.

Lopputulos: jakkaran jalka pysyy erinomaisesti paikallaan, mutta kastelukannun kanssa ongelma oli se, ettei siihen saanut kiinnitettyä teippiä järkevästi, esine on vaikean muotoinen. Olisi pitänyt teipata koko kannun ympäri. Pelkän nokan juuressa ei teippi pysynyt. Kannu menee peltisepälle korjattavaksi, mutta jakkaraa voi taas käyttää!

Minipuutarha

Minipuutarhat ovat päivän sana. Pieniin kippoihin ja kuppeihin istutetaan minikokoisia kasveja, joista luodaan pienoismaisemia. Vihersisustamisen huippumuotia on nyt tropiikki, kitsch ja Santa Fe, joten lisäsin omaan minipuutarhaani pienen tukaanin. Kunnianhimoinen luo minisademetsän terraarioon.

Värikäslehtiset kasvit ovat nyt suosittuja. Ensimmäisen kuvan istutuksessa on pitsilehteä (Fittonia) parin pienikokoisen saniaisen lisäksi.

Vähän ajan päästä alkoi himottaa yhä uusien minipuutarhojen luominen. Isompi saniainenkin kävi jo liian suureksi ahtaaseen pikku vatiin. Otin isomman posliinikulhon, vuorasin sen muovilla, täytin puoliksi mullalla ja istutin pitsilehden siihen, samoin uuden miniruukussa kasvaneen unelman (Asparagus setaceus).

Mullan päälle asettelin kiviä: Kekkilän rantakiviä, tädin Kreikan saarelta tuomia kiviä, laavakiviä Lanzarotelta… kunkin omaan ryhmäänsä niin, että eri kasvien alle tuli eri värinen mineraalimaailma.

Isoksi kasvanut saniainen pääsi omaan kippoonsa kynttilälyhtyyn, jota ei kesäaikana lyhtynä käytetäkään. Se sai seurakseen tukaanin.

Mini-istutusten seuraksi sopivat hyvin nukkekodin huonekalut. Iloisia istutushetkiä!

 

 
Nettikauppa Käsityökauppa Blogi  

Pysy kanavalla

 Lähetä sähköpostia

 Tykkää facebook-sivusta

 Seuraa inspiraatiokuvia  pinterestissä
 Puutarhapalstaelämää  instagramissa

 

Tiedot

Osoite:
Ahvensaarentie 59
21660 Nauvo

Puhelin:
050 4012590

Mainosta

Copyright

© Saila Routio

Ihanaa jos innostut jakamaan vinkkejä! Lupaa kuvien pinnaukseen tai parin kuvan kopiointiin ei tarvita, kunhan niissä näkyvät mahdolliset vesileimat ja kuvan lähde mainitaan. Älä kopioi kokonaisia artikkeleita.

Palaa sivun alkuun